Hoe vergelijken en overstappen werkt

Overstappen? Betaal je al jaren hetzelfde? Het kan goedkoper! Met onze eenvoudige vergelijker tonen we je de beste aanbiedingen op het moment dat je vergelijkt. Vul je gegevens in en je krijgt direct de goedkoopste energieleveranciers te zien. De aanbiedingen die getoond worden zijn alleen via energie-vergelijken.eu te zien en niet direct via de energieleverancier.

1. Vergelijken

Begin met het invullen van je postcode en huisnummer, het aantal bewoners en je huidige energieleverancier. Klik daarna op ‘Check je voordeel’ en je krijgt meteen te zien hoeveel jij kunt besparen op jaarbasis.

2. Energieleverancier kiezen

Kies de voordeligste energieleverancier welke wij voor jou hebben vergeleken op basis van jouw gegevens. We tonen de jaarkosten inclusief btw, netwerkkosten en energiebelasting. Ook zie je hoeveel kosten je op jaarbasis bespaart.

3. Contract afsluiten

Wanneer je je keuze hebt gemaakt klik je op aanvragen en vul je je gegevens in. Binnen twee weken krijg je de bevestiging van je nieuwe leverancier. Je hebt daarna 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode heb je de mogelijkheid om jouw contract te annuleren.

Waar je op moet letten bij het afsluiten van een contract

Er zijn diverse zaken waar je op moet letten als je een nieuw energie contract gaat afsluiten. Wat voor soort contract wil je, wat zijn de voorwaarden van de energieleverancier. Je kunt namelijk een contract afsluiten voor onbepaalde tijd, maar ook voor bepaalde tijd. Wanneer je een contract hebt voor bepaalde tijd en je beëindigd het contract voor de einddatum moet je een boete betalen. Hiervoor moet je dus de voorwaarden van je contract bekijken.

Veertien dagen bedenktijd

Bij iedere energieleverancier geld dat je een bedenktijd hebt, dat wil zeggen dat je binnen 14 dagen je contract kosteloos kunt annuleren. Ook na deze 14 dagen is dit mogelijk maar dan betaal je een opzegboete, dit bedrag is per leverancier verschillend.

Besparen?

Beoordelingen

Waarom energie-vergelijken.eu

1. Bespaar tot 500 euro per jaar
2. Overstappen is zo geregeld
3. 14 dagen bedenktijd
4. 100% betrouwbaar
5. Exclusieve aanbiedingen